Bydlení v kontejneru - tipy & rady

Bydlení v kontejneru - tipy & rady

Je pravda, že říkat v současnosti "bydlím v kontejneru" nezní ani útulně, ani nijak elegantně či ekologicky. Kontejnerové domy však právě tyto vlastnosti mají a zkušenosti těch, kteří si takový dům pořídili, jsou veskrze pozitivní. Co nám umožní bydlení v obytném kontejneru? Velmi moderní komfort v kombinaci s udržitelným bydlením - na internetu je k vidění mnoho příkladů bydlení (viz například Youtube), které dokazují, jak příjemné je bydlení v nové moderní kontejnerové sestavě, hitem je dům z lodních kontejnerů. Lodní kontejner se zdá být opravdu extravagantním typem bydlení, ale zdání klame, jsou to příjemné prostory k modernímu a ekonomickému bydlení.

 

Proč se ale uchýlit ke kontejneru? Téměř každý týden se na internetu a v denním tisku dočtete o nedostatku bytů ve městech. Může být řešením kontejnerové bydlení? Pravděpodobně to není řešení, ale mohou do značné míry zmírnit nedostatek bytů. Například v Amsterdamu se nachází největší kontejnerové sídliště na světě. A funguje to perfektně. Zejména studenti bydlí v malých úhledných bytech, které jsou vybaveny kuchyní, koupelnou, toaletou a velkými okny. Bydlení v kontejnerech je většinou lepší, světlejší a přátelštější než ve většině studentských bytů ve městě, které jsou navíc často mnohem dražší. Pokud máte bydlení, ale uvažujete o místě, kam byste mohli za odpočinkem, skvělým tipem může být i chata z kontejneru.


Jste přesvědčeni a chcete začít stavět dům z kontejnerů svépomocí? Před zakoupením kontejneru si nezapomeňte vyjasnit stavební povolení. Kromě toho české normy o tepelné izolaci vyžadují odpovídající izolaci. Pokud jde o nábytek, fantazii se meze nekladou. Vzhledem k omezenému prostoru se doporučuje dobře promyšlený systém zásuvek a skříněk, abyste mohli uložit co nejvíce potřebných věcí a neplýtvali příliš místem. Do útulné ložnice se obvykle vstupuje po malém žebříku v horní části nebo se dokonce vyklápí. Ušetříte tak spoustu místa a váš obývací pokoj bude větší a pohodlnější.


Čím menší je sestavený dům z kontejnerů, tím lépe by měl být promyšlený design interiéru. Kontejnerové domy nemusí být vždy malé a stísněné, což považuje většina lidí za nevýhody tohoto typu bydlení, ale několik modulů lze pohodlně spojit dohromady. Většina majitelů chce mít jednoduše dostatek prostoru pro všechny své věci denní potřeby. Ekonomické a útulné bydlení, kontejner se jeví tím pravým.

 

Zpět na blogové články

Fotogalerie

Načítám